16 ago 2010

Quadres “col.lectius”

Una activitat divertida, senzilla i entretinguda. També el resultat final es pot comprovar amb certa rapidesa. Es tracta de pintar en grup un quadre amb pintura acrílica que després podreu penjar en algun espai de la casa mancat de color.

Us heu de fer amb un llenç de mides ajustades al lloc en què penseu col.locar l’obra. A la següent imatge us mostro també utensilis que podeu fer servir.


• Podeu fer-vos amb uns quants pots de pintures grans de diferents colors bàsics. També, si voleu, podeu comptar amb el blanc i el negre.

• Pinzells de pèl dur (amb cerres de porc o bé sintètiques), rodets d’escuma o qualsevol objecte que serveixi per prendre,transportar, deixar i arrossegar pintura són útils. També les mans!

• En una safata de plàstic podeu fer les barreges dels colors triats amb petites i diferents dosis d’aigua (amb precaució, sense passar-se!).

• També es pot barrejar la pintura amb d’altres elements com sorra per obtenir textures.

i després, ja podeu posar els colors al damunt del llenç! Ara, l’organització de l’equip ja depèn de vosaltres! Aquí, un exemple fet entre tres!


Compte! Si no voleu “embrutar” els pots dels colors emprats amb la barreja que portin els pinzells amb què pinteu haureu d’emprar sempre alguna cosa per transportar a la safata de les barreges la quantitat de pintura que desitgeu per continuar amb les combinacions. Pot ser un pinzell només per a aquest objectiu i que netegeu cada vegada, o bé un pinzell específic per a cada pot, o una cullera, per exemple.

Després ja només cal posar-s’hi mans a l’obra i experimentar tots plegats. Si no agrada una proposta, es pot seguir amb el “procés creatiu en grup”, però sense passar-se pel que fa a l’acumulació de pintura al damunt de la tela. Si arribeu a aquest punt, millor deixar assecar i continuar en un altre moment un altre dia. L’assecat de la pintura acrílica és bastant ràpid.

No oblideu netejar bé amb aigua els objectes emprats un cop acabada la feina. Per als pinzells, froteu la punta amb aigua calenta i sabó per treure l’excedent de pintura.

No cal posar-li marc, si no voleu. Ara bé, sempre queda més “curiós” si no oblideu pintar també les solapes, els troços del llenç que cobreixen els laterals del marc.

El millor de tot será recordar l’estona que heu compartit fent aquella obra d’art col.lectiva cada vegada que la mireu. I si us canseu de veure-la, doncs sempre esteu a temps de tornar-hi a pintar al damunt quan vulgueu.

A reveure!

KPG