13 ago 2010

Modelar a estones a l'estiu

Pots acostar-te a algun establiment on venguin pasta de modelar per fer exercicis estimulants. Hi ha molts tipus de pastes que s'assequen a l'aire en petites bosses i a un preu molt assequible. Amb aigua, els teus dits, pinzells i algun element per esculpir pots obtenir formes senzilles. Planifica els elements que faràs en les estones que tinguis i deixa assecar fins al dia següent per polir el que ja has realitzat o per encetar el nou fragment.

Fes el mateix amb la pintura. Sobre el volum, un cop ja assecat a l'aire suficientment, pots aplicar un fons blanc de tipus ceràmic, que et servirà com a base per després pintar o per posar un altre capa superior que li doni aspecte semblant al de la ceràmica brillant i que podria recordar les escultures de marbre.

En el següent bust, jo he emprat una pasta blanca i li he donat després la imprimació ceràmica. Posteriorment l'he pintat amb pintures acríliques. En acabar, l'he vernissat per protegir la figura una mica més.

Es tracta d'una representació d'en Tintín vestit com a coronel segons apareix al còmic "L'orella escapçada". He intentat reproduir els colors tal i com apareixen a la publicació. No he pintat llums ni ombres. Fa uns 7 centímetres d'alçada per 7 d'amplada i 4 de fons.

Espero que us agradi.

KPG