18 ago 2010

Com fer una "paleta humida"

Una manera de tenir un espai on les barreges de les pintures acríliques es puguin mantenir durant força temps mentre pintem i, a més, on poder tenir sempre la referència de la proporció de les barreges entre colors és la paleta humida.

Us explico com podeu fer-vos una d'una manera senzilla, és clar que després cadascú se la pot "tunejar" de la manera que millor li convingui d'acord amb la seva manera de pintar.

Aquests són els "estris":

- Una safata d'alumini per posar menjar al forn
- Paper de forn
- Una baieta esponjosa


Podeu triar la safata de la mida que més us convigui, és clar.

Primer de tot, talleu la baieta i la fiqueu a la safata.



Poseu-li aigua, fins que quedi força empapada, però sense excés de líquid.



Després talleu el paper de forn a la mida del recipient i apreteu lleument, aconseguint que estigui una mica mullat i conservi la humitat.



Ara ja podeu col.locar els colors i fer les barreges al damunt del paper. Quan agafeu pintura, de tant en tant segur que mullareu el pinzell en el pot d'aigua que tindreu a la vora (recordeu de retirar l'excés de líquid de la punta en un paper de cuina o drap que podeu tenir a mà), però si apreteu suaument a la baieta, també aconseguireu que la humitat d'aquesta influeixi sobre la pintura.



Alguns consells i precaucions:

- No us passeu amb l'aigua ni frotant massa sobre el paper a l'hora d'aconseguir la barreja, ja que podeu foradar el paper i/o aixecar trossets petits rodonets del paper de forn que viatjaran amb la punta del vostre pinzell.

- La humitat i la pintura es solen conservar bastant de temps. Tot i així, hi ha gent que de vegades col.loca la seva paleta humida a la nevera per mantenir frescs els colors i barreges. Compte, aviseu abans, que no hi hagi ningú que cregui que es tracta d'un plat de "disseny" i el posi al forn. ;-)

- Quan més alta sigui la pared de la safata, l'aire passarà "per damunt" i no secarà tan aviat la pintura.

- El paper una vegada assecat sempre pot servir de "recepta" per aquella combinació màgica que voleu recordar o guardar per més endavant.

Espero que us sigui d'utilitat!

KPG